پس از این که ظاهراً کمک های ۸۰ میلیون دالری امریکا به گروه طالبان کاهش یافت، این گروه به مشکلات شدید مالی مواجه هستند و در مدت سه ماه معاش کارمندان اکثریت وزراتخانهها را نپرداختند و برخی از جنگجویان طالبان صفوف این گروه را بدلیل عدم پرداخت معاشاتشان رها کردند و شماری دیگر دست به فروش اسلحههایشان زدند تا مواد ارتزاقی به خانوادهایشان تهیه کنند.
ذبیح الله مجاهد در در هفته گذشته گفته بود که در ماه پیشرو معاش کارمندان را پرداخت خواهد شد، اما طبق یافتههای خبرگزاری پایگاه تا اکنون هم بسیاری از کارمندان ادارات طالبان معاش دریافت نکردند. با این حال باشندگان کابل گفتند که طالبان با بلند بردن هزینه برق و مالیات آنان میخواهند معاش کارمندانشان را تهیه و پرداخت کنند.
یک باشنده شهر کابل به اسم مستعار شهزاد، میگوید که در این ماه هزینه برقاش سهبرابر ماههای قبلی آمدهاست او تصریح کرده که در دوماه گذشته ۱۰۸۰ افغانی مصرف برق پرداخته، اما اکنون هزینه یکماهاش ۳۰۳۰ افغانی آمدهاست. او گفت: “در حالی که ۱۰ روز با خانوادهام در خانه نبودیم، بازهم مصرف برق بیش از تصور مان آمدهاست.”
از سوی هم، یک باشنده دیگر کابل گفته است که خودش با خانماش در خیرخانه شهر کابل در یک خانه تنها زندگی میکنند و پیش از این هزینه برقشان تا ۵۰۰ افغانی میآمد، در این ماه باید ۱۶۰۰ افغانی تحویل کنند. در حالی مصرف برق باشندگان کابل بیش از حد معمول حساب میشود که برق دوامدار وجود ندارد به گفته شهر نشینان اگر شب برق باشد روز نمی باشد.
یک دکاندار در شهر کابل نیز از آمدن هزینه گزاف برق دکاناش شاکی است. وی گفته فقط دو فریزر و یک یخچال در دکان دارد و اکنون از آنها بیشتر کار هم نمی گیرد، اما هزینه برقاش نسبت به ماههای گذشته بیش آمدهاست.
در همین حال یک باشنده دیگر کابل به نقل از یک کارمندان شرکت برشنا میگوید که وضعیت مالی طالبان به شدت وخیم است و این گروه تلاش دارند تا معاش کارمندانشان را از طریق بلند بردن هزینه برق، مالیات، عشر و زکات و باجگیری زیر نامهای مختلف تهیه و پرداخت کنند.
با این حال شهروندان کابل گفتند که توانایی پرداخت هزینههای کمر شکن برق و مالیه را ندارند. آنها می گویند اگر وضعیت چنین دوام کند مجبور هستند از برق استفاده نکند و بهجا آن از الکین و چراغ استفاده کنند.