ولسوالی خوست ولایت بغلان که در همسایگی «اندراب، پنجشیر و تخار» قرار دارد و در سه سال گذشته شاهد حضور فزیکی و فعالیت دوامدار مقاومتگران بوده است، گروه طالبان ۴۳ قرارگاه نظامی به همراه دو کندک، یعنی «کندک سوم لوای اول قول اردوی ۳۱۷ عمری و کندک اول لوای اول قول اردوی عمری»، در این منطقه مستقر کردهاند. این قرارگاهها به شکلهای مختلفی در میان قریهجات و محلات مختلف با حضور «۳۶۰۰ نیروی نظامی» این گروه، در این ولسوالی مستقر شدهاند. علاوه بر این، طالبان در ولسوالی خوست «۴۸ پوسته سر کوهی، ۳۷ پوسته در دهن درهها و ۵۲ پوسته سیار» در درون درهها و روستاها نیز دارند که بهطور کلی این پوستهها در مناطق مختلف برای تقویت حضور و استقرار نظامی طالبان و سرکوب باشندهگان این ولسوالی بهکار گرفته میشوند.
در این گزارش به تفصیل، به تشریح قرارگاههای مختلف طالبان در این ولسوالی پرداخته شدهاست. این گروه در خوست، حتی در روستاهای کوچک و در حواشی درهها قرارگاههای دایمی و سیار دارند. این قرارگاهها بهطور عمده در «مساجد، خانهها و مکانهای دیگر» ایجاد شدهاند و تعدادِ کثیری از جنگجویان گروه طالبان در آنجا مستقر هستند. حضور افراد طالبان و محلات استقرارشان در مناطق مختلف ولسوالی خوست به شرح زیر است:
دره ملم
دره ملم یکی از مناطق مهم که بخش اعظم نیروهای طالبان در آنجا مستقر است. در این دره طالبان در پنج نقطه مستقر هستند که تعداد کل نیروهای آنها در این مناطق ۱۵۹ نفر میرسد. این مناطق شامل «مسجد دره حوض با ۳۷ نفر، مسجد روستای قلات با ۴۰ نفر، مسجد روستای لب گذر با ۳۴ نفر، دارالعلوم دو آب ملم و ایچانی با ۴۸ نفر و مسجد روستای دره حوض با ۲۸ نفر» میباشد. تمامی این قرارگاهها مربوط به کندک اول لوآ اول قول اردوی ۳۱۷ عمری هستند.
دره ایجانی و ور
در درهی ایچانی، طالبان در دو نقطه بهویژه در روستای «باد خانه و روستای ایمک» حضور دارند. تعداد نیروهای طالبان در این دره که در قرارگاههای دایمی آنان مستقر است، به ۱۱۰ نفر میرسد. این قرارگاهها هم مربوط به پرسونل «کندک اول لوآ اول قول اردوی ۳۱۷ عمری» هستند. در روستای «اور/ ور»، طالبان نیز در دو نقطه مستقر هستند، در روستای «دشترکا و روستای ور بالا» که در مجموع ۴۸ نفر در این دو نقطه مستقر هستند.
چهار قشلاق
چهار «قشلاق»، که یکی از مناطق مهم و نقطهی مرزی میان «خوشدره-فرغانبل، فرغانبل- ولسوالی فرینگ» است نیز طالبان در دو نقطه مستقر هستند. یکی در روستای «جلندری در خانه فردی بهنام ذبیح با ۳۴ نفر و دیگری در روستای وخران در خانه قوماندان قیوم با ۴۳ نفر». این قرارگاهها نیز متعلق به پرسونل کندک اول لوآ اول قول اردوی عمری هستند.
فرغانبل و روستای قرغن
در فرغانبل نیز، طالبان در روستای «وکیلها و خانه شهید پیکان حیدری با ۸۰ نفر» حضور دارند که این قرارگاه به پرسونل کندک اول لوای اول قول اردوی عمری طالبان مربوط میشود. از سوی هم در روستای قرغن، یکی از روستای مرکزی خوست، طالبان در خانه فردی بهنام «جواد» حضور دارند. از تعداد نیروهای طالبان در این منطقه آمار مشخص وجود ندارد، اما باشندهگان محل گفتهاند که بخش بزرگ نیروهای این گروه، در این ساحه مستقر است و این یکی از پایگاههای اصلی طالبان است و نیروهای مستقر در این ساحه نیز مربوط به پرسونل کندک اول لوآ اول قول اردوی عمری، هستند.
دره خوشدره
در دره «خوشدره»، طالبان در پنج محل قرارگاه دایمی دارند. یکی در روستای «ده قلعه در حویلی محمد علی با ۴۰ نفر، دیگری در دشت دهحیدر در حویلی امام علی با ۴۳ نفر، در روستای هزارهبای در حویلیهای حاجی سنگی محمد با ۹۰ فر و در روستای دشتراق در خانه محمدظاهر محمدابراهیم با ۳۸ نفر». در کنار این قرارگاههای دایمی این گروه در هشت محل دیگر پوستهای سیار نیز دارند. این قرارگاهها و پوستهها متعلق به پرسونل کندک دوم لوآ اول قول اردوی عمری طالبان، هستند.
درهی چرخفلک
درهی چرخفلک در جریان سهسال گذشته به ویژه در دو سال اول محل حضور و فعالیت دایمی مقاومت گران بوده است و طالبان در این منطقه نسبت به سایر مناطق دیگر حضور سنگینتر دارند. در این دره، طالبان در چندین محل مستقر شدهاند که در مجموع ۳۳۳ نفر نیروی طالبان در این مناطق حضور دارند. این مناطق شامل «روستای قلعه میر در مسجد کلان با ۶۰ نفر، روستای کجنو در حویلی جلال دین با ۶۲ نفر، روستای گردانی در حویلی عبدالقدیر با ۵۰ نفر، روستای لروان در حویلی داکتر فضل الربی با ۳۸ نفر، روستای کهزر در حویلی ملا عبدالعلا با ۵۵ نفر و در خانه محمد خان در کهزر با ۶۸ نفر» است. این قرارگاهها نیز متعلق به کندک دوم لوآ اول قول اردوی عمری طالبان، هستند.
تگابدهنه
در تگابدهنه، طالبان در ۱۷ محل مختلف مستقر هستند که تعداد کل نیروهای آنها در قرارگاههای دایمیشان به ۷۰۷ نفر میرسد. این محلها شامل «بازار پایان با ۶۷ نفر، مسجد روستای وغو با ۴۵ نفر، روستای دهمیرک با ۳۰ نفر، سچی بالا با ۶۰ نفر، سچی پایان با ۱۸ نفر، روستای عابدخیل با ۱۲۰ نفر، زاروی خاووش با ۱۸ نفر، شیخان خاووش با ۵۰ نفر، دره خلیان خاووش با ۳۰ نفر، روستای لندکی با ۲۵ نفر، دهن دره آبنوی خاووش با ۲۵ نفر، روستای قله خاووش با ۴۵ نفر، دهیک خاووش با ۴۲ نفر، خانه سید امیر در دهیک خاووش با ۳۵ نفر، روستای پشهای فارزو با ۲۵ نفر، فارزو قریه مولوی عبادالله با ۴۰ نفر و روستای دربند با ۳۲ نفر» میباشد. تمامی این قرارگاهها متعلق به کندک سوم لوای اول قول اردوی ۳۱۷ عمری هستند.
میانشهر
در میانشهر، طالبان در تانک تیل محبوب الله غفاری، وکیل پیشین شورای ولایتی بغلان مستقر هستند. تعداد نیروهای این گروه در میانشهر به ۳۰ نفر میرسد. افراد مستقر در این ساحه مربوط پرسونل کندک اول و دوم و سوم و همچنان استخبارات، هستند.
جدا از این قرارگاهها در مرکز ولسوالی خوست، طالبان در چندین نقطه دیگر نیز مستقر هستد که بهطور عمده به فعالیتهای مختلف از جمله سرکوب باشندگان محل میپردازند. تعداد جنگجویان طالبان در قرارگاههای مرکزی این گروه مشخص نشده است. اما گفته شده که این نیروها مربوط به استخبارات، امنیت، نیروهای ویژه و عملیاتی طالبان و همچنان اداره امر به معروف این گروه هستند.
طالبان با ایجاد این قرارگاههای نظامی و استقرار حدود ۳۶۰۰ نیروی مسلح، خوست را به یک زندان بیدیوار تبدیل کردهاند. این گروه با پوستههای سرکوهی، درهای و سیار، همچون سایهای شوم بر سر مردم این دیار گسترده شده و هر گوشهای از قریهها و محلات را به میدان ترس و وحشت بدل کردهاند. مساجد، خانهها و مکانهای عمومی که روزی پناهگاه آرامش و عبادت بودند، اکنون به سنگرهای ظلم و ستم بدل شدهاند.
طالبان با قساوتی بیحد و مرز، از این حضور نظامی برای سرکوب مردم، باجگیری از نان سفرهی فقیران، ترور امیدهای جوانان و اخاذی از کسانی که جز نفس کشیدن چیزی برای از دست دادن ندارند، بهره میبرند. هر گامشان روی خاک خوست، زخمی بر پیکر مردم و کابوسی بر آیندهی فرزندان این سرزمین است.