انستیتوت مطالعات استراتژیک استرالیا در گزارشی گفته است که ادعای طالبان مبنیبر مبارزه آنان با داعش و قطع رابطه شان با شبکه القاعده بیاساس و «پوچ» است.
این انستیتوت در گزارش تازه خود گفته است که بمبگذاری انتحاری در قندهار، مرکز اصلی طالبان و حمله در حومه مسکو، زیر نظر کرملین، قدرت و توانایی داعش را به نمایش گذاشت و ادعای نابودسازی گروه داعش شاخه خراسان از سوی طالبان را بیاساس ثابت کرد.
انستیتوت مطالعات استراتژیک استرالیا افزوده است “گروه داعش نه تنها توانایی عملیاتی خود را در افغانستان به دست آورده است؛ بلکه میتواند بر اهداف بینالمللی نیز حمله کند.”
این انستیتوت همچنان میگوید که «عقبنشینی» نظامی ایالات متحده و متحدانش از افغانستان، پرسشهای جدی را در باره مبارزه با «تروریزم و مهار آن» در سطح جهان ایجاد کرده است.
پس از حمله در مسکو، مایکلمکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در یک گفتوگوی تلویزیونی با شبکه سیبیاس گفت که «تاریخ در حال تکرارشدن» است و باید پیش از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، توانایی داعش شاخه خراسان بررسی میشد.
گرچند رسانههای مربوط به استخبارات گروه طالبان گفتند که انتحاری کننده از پاکستان وارد قندهار شده بود، اما شاخه خراسان گروه داعش یک روز پس از این رویداد، حمله مرگبار قندهار را بر عهده گرفت.
در همین حال لیندسی گراهام، سناتور ارشد جمهوریخواه با انتشار پیامی در “ایکساش” نوشت: “پیش از اینکه دیر شود، ما باید به اهداف داعش خراسان در افغانستان ضربه محکمی بزنیم و عملیات آنها را مختل کنیم.”
داعش پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان حملات متعددی علیه این گروه انجام داده است و از جمله مسئولیت کشتن والی این گروه را در بلخ به عهده گرفته است.
طالبان اما ادعا میکنند که داعش در افغانستان سرکوب شده است و اعضای این گروه در این کشور حضور ندارند.
گفتنی است که پس از سلطه گروه طالبان بر افغانستان بسیاری از کشورها و سازمان گفتند که افغانستان به لانه امن تروریسم تبدیل شدهاست و به گفته آنها بیش از ۲۱ سازمان تروریستی در خاک افغانستان فعالیت دارند و تهدید بزرگ به کشورهای منطقه و فرامنطقه حساب میشوند.