علمای جبههٔ مقاومت ملی در داخل افغانستان، مقاومت در برابر گروه طالبان را بار دیگر بر اساس قرآن کریم و روایات اسلامی مشروع دانستند و از مردم خواستند در مقابل این گروه ظالم که حقوق انسانی و دینی آنان را نقض کردهاند، ایستادگی کنند و مطابق موازین شرعی از حقوق خود دفاع نمایند. این علما دلایل فشردهای برای مشروعیت مقاومت در برابر طالبان را به دسترسی خبرگزاری پایگاه قرار دادند که در ادامه به آنها اشاره شده است.
یکم: هدف از بعثت پیامبران الهی: عدالت در زمین هدف اصلی پیامبران الهی ایجاد عدالت در تمام ابعاد زندگی بشری است، همانطور که در قرآن کریم آمده است دلیل اول: قالالله تعالی: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» ( الحدید: ۲۵) «ما پیامبران خود را با دلائل روشن و کتاب و میزان نازل کردیم تا مردم به عدالت قیام، تعامل و رفتار کنند.»
آیه کریمه بیان میکند که پیامبران الهی، کتاب و میزان را برای برقراری عدالت در میان انسانها فرستاده شدهاند. این عدالت در تمامی ابعاد زندگی بشری، از جمله در سیاست، اقتصاد و حقوق بشر باید برقرار شود. بنابراین، هرگونه ظلم و فساد که توسط گروهها یا حکومتها صورت گیرد، مخالف اهداف رسالت پیامبران الهی، کتاب و میزان سنجش حق و باطل است و باید در مقابل آن به حیث دفاع از فریضه الهی ایستاد.
دوم: جنگ با ظالمان و تجاوزگران: قالالله تعالی: «إِنَّمَا السَّبِیلُ عَلَى الَّذِینَ یَظْلِمُونَ النَّاسَ وَیَبْغُونَ فِی الْأَرْضِ بِغَیْرِ الْحَقِّ ۚ أُولَٰئِکَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ» (الشوری: ۴۲) «ایراد و مجازات بر کسانی است که به مردم – شهروندان ستم میکنند و در زمین بناحق ظلم روا میدارند؛ برای آنان عذاب دردناکی است!» این آیه بیان میکند که کسانی که به مردم ظلم میکنند و در زمین به ناحق بر دیگران تسلط و ستم مییابند، سزاوار مجازات و عذاب الهی هستند. گروه طالبان که به عنوان یک گروه ظالم و تجاوزگر شناخته میشوند، باید در برابر اعمال خود پاسخگو باشند و در صورت لزوم، مقاومت در برابر آنها مشروع و ضروری شرعی و عقلی است.
سوم: هدف حضرت موسی علیهالسلام: آزادی بنیاسرائیل از ظلم فرعون
«أَنْ أَرْسِلْ مَعَنَا بَنِی إِسْرَائِیلَ» (الشعرا: ۱۷) (آنها به سراغ فرعون آمدند که بنیاسرائیل را با ما بفرست» هدف حضرت موسی (علیهالسلام) آزادی بنیاسرائیل از ظلم فرعون بود. این اقدام نمادی از مقاومت در برابر ظلم است که در آن خداوند میخواهد مردم را از ظلم و استبداد نجات دهد. مشابه این هدف در برابر ظلم طالبان نیز باید ایستاد و برای آزادی مردم تلاش کرد.
چهارم: رسالت پیامبران: آزادی انسانها از ظلم و استثمار دلیل چهارم: قالالله تعالی: {وَیَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالْأَغْلَالَ الَّتِی کَانَتْ عَلَیْهِمْ} (الأعراف: ۱۵۷) «کسانی که پیروی میکنند از فرستادهی (خدا محمد مصطفی) پیغمبر امّی که بارهای سنگین و زنجیرهایی را که بر مردم از افکار انحرافی، غُل و زنجیر استعمار و استثمار برآنها نهاده بود، آزاد میسازند و میرهاند.» هدف از بعثت پیامبر اسلام (صلىاللهعلیهوسلم) رهایی مردم از ظلم و استثمار بود. این پیام به مسلمانان میآموزد که باید برای رفع ظلم و فساد در هر زمان و مکانی قیام کنند.
چهارم: جهاد در برابر ظلم و فساد دلیل پنجم: – حدیث شریف: «وعن أبی هریره رضی الله عنه قال: جاء رجل إلى رسول الله ﷺ فقال: یا رسول الله ﷺ أَرَأَیتَ إِنْ جاءَ رَجُلٌ یُرِیدُ أَخْذَ مَالِی؟ قال: فَلا تُعْطِهِ مَالَکَ. قال: أَرَأَیْتَ إِنْ قَاتَلَنِی؟ قال: قَاتِلْهُ. قال: أَرَأَیْتَ إِنْ قَتَلَنِی؟ قال: فَأَنْتَ شَهِیدٌ. قال: أَرَأَیْتَ إِنْ قَتَلْتُه؟ قال: هُوَ فِی النَّارِ.» (مسلم) «مردی به حضور رسول خدا ﷺ آمد و گفت: ای رسول الله، اگر مردی آمد و خواست مال من را بگیرد؟ فرمود: به او مال خود را نده. گفت: اگر با من جنگید چه؟ فرمود: با او بجنگ. گفت: اگر مرا کشت؟ فرمود: تو شهیدی. گفت: اگر من او را کشتم؟ فرمود: او در دوزخ است.» این حدیث تأکید میکند که در برابر ظلم و تجاوز باید ایستاد و حتی در صورت لزوم به جهاد پرداخت. این نشاندهنده مشروعیت جنگ در برابر کسانی است که دست به ظلم و فساد میزنند.
. نتیجهگیری:
با توجه به آیات و احادیث ذکر شده، روشن است که مقاومت و مبارزه در برابر گروه طالبان نه تنها لازم است بلکه یکی از بهترین عبادات در شرایطی است که حقوق انسانها به نام دین اسلام و شریعت پایمال میشود. در برابر ظلم، استبداد و فساد باید ایستاد و برای تحقق عدالت تلاش کرد.