طالبان تمام اموال منقول و غیر منقول کمیته سویدن برای افغانستان را ضبط کردند 

دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد گروه طالبان، به‌تازگی دستور مصادره تمامی اموال کمیته سویدن برای افغانستان را صادر کرده است.
در نامه‌ی که از نشانی وزارت اقتصاد گروه طالبان به‌دسترس رسانه‌ها قرار گرفته است، آمده که هیئتی از این وزارت‌خانه با حضور نمایندگانی از استخبارات و صحت عامه این گروه، تمامی اموال و اجناس کمیته سویدن برای افغانستان را از مسئولان آن تسلیم می‌گیرند.
در نامه هم‌چنان آمده است که فعالیت‌ کمیته سویدن برای افغانستان براساس فرمان ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه متوقف شده است.
کمیته سویدن برای افغانستان که از چهل سال پیش به این‌سو در زمینه ارایه خدمات بهداشتی و آموزشی در افغانستان فعالیت می‌کرد، روز چهارشنبه، ۱ حمل در خبرنامه‌ی اعلام کرد که تمامی دفاتر خود را به دلیل فشارها از سوی گروه طالبان، در افغانستان تعطیل کرده‌است.
در خبرنامه‌ی این نهاد آمده است که ملاهبت‌الله، رهبر گروه طالبان به‌دلیل سوزاندن قرآن‌کریم در سویدن، فرمان توقف فعالیت‌ آن را داده است.
این کمیته نوشته است: «به دلیل موجودیت نام سویدن در نام نهاد ما، ما به اشتباه نماینده‌ حکومت سویدن تلقی شده‌ایم. کمیته سویدن یک نهاد بی‌طرف بدون هیچ‌گونه وابستگی به حکومت سویدن و یا هر نهاد دولتی است. ما بودجه‌ خود را از تمویل‌کنندگان متعددی به‌ دست می‌آوریم.»
در خبرنامه هم‌چنان آمده است که این کمیته برنامه‌های حمایت از افراد دارای معلولیت و توسعه روستایی‌اش را متوقف کرده است. برنامه‌های صحی آن نیز به دیگر سازمان‌های تحت کنترل گروه طالبان واگذار شده و بخش‌ آموزش و پرورش خود را به دستور طالبان به ریاست‌های معارف این گروه، تسلیم داده است.
کمیته سویدن هم‌چنان گفته که عمیقا نگران وضعیت میلیون‌ها افغانستانی است که از خدمات این کمیته در طول چهار دهه گذشته استفاده کرده‌اند. این کمیته افزوده که هم‌چنان شدیدا نگران آینده نزدیک به هفت هزار کارمند خود در شانزده استان کشور است که بیشترشان نان‌آوران اصلی خانواده‌های شان بوده و حالا بیکار می‌شوند.
بر اساس آمار که این کمیته بیرون داده است، تنها در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۲.۵ میلیون بیمار به مراکز صحی تحت پوشش آن مراجعه کردند، ۴۳ هزار کودک مبتلا به سوتغذیه درمان شدند، ۱۸ هزار فرد دارای معلولیت اعضای مصنوعی و آلات حرکی دریافت کردند. هم‌چنان در بخش آموزش، شش هزار دانش‌آموز دارای معلولیت از برنامه‌های آموزشی آن استفاده کردند، ۱۲۳ هزار دانش‌آموز در صنف‌های محلی آموزش دیدند و ۶۴ هزار تن به آب‌ آشامیدنی صحی دسترسی پیدا کرده‌اند.
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=11212

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار