زنان کارآفرین در افغانستان با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند

تحقیق تازه برنامه انکشافی سازمان ملل متحد (یوان‌دی‌پی) نشان می‌دهد که زنان کارآفرین در افغانستان زیر سلطه گروه طالبان حین انجام تجارت با چالش‌ها، موانع و هزینه‌های زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
یوان‌دی‌پی روز چهارشنبه، ۲۹ حمل با نشر نتیجه این تحقیق اعلام کرده است که به ‌رغم چالش‌های بزرگ و محدودیت‌های دست‌وپاگیر در برابر کار زنان شاغل در افغانستان تحت سلطه گروه طالبان، اما تجارت‌های زیر مالکیت و اداره آن‌ها در کشور هنوز هم به ‌عنوان پایه‌های اساسی ثبات اقتصادی عمل می‌کند.
کانی ویگناراجا، مدیر منطقه‌ای برنامه انکشافی سازمان ملل برای آسیا و اقیانوسیه در این مورد گفته است که زنان کارآفرین در سخت‌ترین شرایط، جسارت و تدبیر باورنکردنی از خود نشان داده‌اند.
براساس این گزارش، تبعیض و محدودیت‌های شدید کاری فرا راه زنان کارآفرین افغانستان و همچنان سیستم مالی به‌شدت ضعیف، ۴۱ درصد از بیش از سه هزار زن مورد بررسی را مجبور به بدهکاری کرده است.
حدود سه چهارم پاسخ‌دهند‌گان هم گفته‌اند که با محدودیت‌های شدید حرکتی، از جمله عدم امکان سفر حتی به بازارهای محلی بدون محرم مواجه‌اند.
به گفته یوان‌دی‌پی، این نهاد در همکاری با شرکای خود از ۷۵ هزار کسب‌وکار کوچک در افغانستان حمایت و در مجموع برای ۹۰۰ هزار تن فرصت‌های شغلی ایجاد کرده است.
استفان رودریکس، نماینده یوان‌دی‌پی در افغانستان گفته است که زنان مدت‌هاست که نیروی محرک رفاه خانواده‌ها در افغانستان بوده و نقش مهمی در حفظ اقتصاد محلی بازی می‌کنند.
وی تاکید کرده است که این نهاد برای بلند کردن صدای زنان افغانستان ادامه می‌دهد و سرمایه‌گذاری روی زنان را افزایش خواهد داد.
گفتنی است که گروه طالبان پس از تسلط‌شان بر افغانستان، حضور زنان را در همه حوزه‌ها به گونه مطلق منع کرده‌اند.
زنان کارآفرین، با عالمی از دشواری و به گونه پنهانی آن هم در برخی مناطق تلاش می‌کنند به کار خود ادامه دهند.
گروه طالبان حتی آرایشگاه زنانه را که منبع درآمد برای بسیاری از خانواده‌ها بود از کار منع کرده‌اند که با واکنش شدید جهانی مواجه شده است.
زنان در افغانستان تحت سلطه گروه طالبان، نه تنها نمی‌توانند کار کنند، بلکه از حضور در اجتماع نیز منع شده‌اند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=11781

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار