روزِ نو و روزگار کهنه در زیر سلطه حاکمیت طالبان: یک داستان از تغییر و تحول

نویسنده: امید بهروز

مقدمه: زنده‌گی در زیر سلطه گروه طالبان برای مردم افغانستان یک سفر پرچالش و پر از غم و اندوه بی‌شمار است که تا مغز استخوان و نهادِ آدمی رسیده‌است. این حکومت تشدید کننده‌ا‌ی محدودیت‌ها، تطبیق‌کننده‌ای احکام شرعی سخت‌گیرانه و افراطی است و فرصت‌های کمی را برای زنده‌گی آرام و آزادانه فراهم می‌کند. در این متن، به بررسی «روزگارِ کهنه و روز نَو زنده‌گی در افغانستان تحت سلطه طالبان می‌پردازیم.»
روزگار کهنه: روزگار کهنه، زمانی بود که مردم افغانستان از زنده‌گی آزاد خود بی‌نهایت لذت می‌بردند. زمانی‌که زنان می‌توانستند به آزادی فردی و شهروندی و بدون محدودیت‌های شرعی در جامعه شرکت کنند، مردان می‌توانستند به آرزوهای خود برسند و هرکس می‌توانست به‌دنبال خوش‌بختی و رفاهی برای خود و خانواده‌اش بگردد. این روزگار کهنه هم‌چنان نمادی از آزادی اعتقادات و فرهنگ‌های گوناگون بود.
روز نو: اما با سلطه دوباره طالبان در افغانستان، روزگار کهنه به‌یک داستان از «سرکوب، تحقیر، شکنجه، بند و زندان و حتا سنگ‌سار و محکمه‌های صحرایی و تیرباران نمودن تبدیل شده‌است.» زنان دیگر نمی‌توانند در فضای عمومی حضور یابند و حق تحصیل و کار از آن‌ها به‌معنای واقعی کلمه گرفته شده‌است. مردم مجبور به زنده‌گی در تنگ‌نا و در میان وحشت و نگرانی‌اند. روز نو آغازی است برای زنده‌گی در شرایطی‌که کم‌تر از هر زمان دیگری، فُرصت و امکانات برای بهبود وضعیت وجود دارد.
داستان مردم: در این شرایطِ سخت، مردم افغانستان به‌ویژه زنان، با تمامی شجاعت و ایمان به زنده‌گی خود ادامه می‌دهند. آنان با هم‌دلی و هم‌بسته‌گی، سعی در مقابله با چالش‌ها دارند و به‌دنبال یافتن راه‌هایی برای بقاء و پیش‌رفت هستند. این داستانِ مردم افغانستان، یک داستان از مقاومت پایدار و امید است.
نتیجه‌گیری: زنده‌گی در زمان‌های سخت تحت سلطه طالبان، چالش‌های بسیاری را برای مردم افغانستان به هم‌راه دارد. اما در این میان فقط زنان افغانستانی با استقامت و ایمان به زنده‌گی خود، تلاش می‌کنند تا در برابر تحقیر و سرکوب یک گروه متجاوز، جانی، یاغی، خون‌خوار، ظالم، توحش‌گر، ددمنش، سفاک و تروریستی ایستاده‌گی کنند. این داستان، داستانی از مقاومت، امید، ایستاده‌گی و تقلا برای بقاء است که همواره در زنده‌گی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان رقم خورده‌است.
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=11243

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار