خبرگزاری تسنیم، در گزارشی چشمدیدهای خود را از ازدحام و بینظمی در سفارت افغانستانِ زیر کنترل طالبان در تهران نوشته و گفتهاست: “بینظمی و بیبرنامهگی در این سفارت به یک معضل جدی تبدیل شده و ادامه این روند ممکن است در آینده باعث مشکلات بزرگی شود”.
این خبرگزاری که روز یکشنبه (۱ دلو) با نشر گزارش از ازدحام و بینظمی در کوچه پاکستان تهران که سفارت افغانستان در آن جا دارد، انتقاد کرده و گفتهاست که کوچه اصلی سفارت و کوچههای اطراف آن به یکی از زشتترین مناظر شهری و شلوغترین نقاط تهران تبدیل شده است، “زشتیای که هم شهر را آزردهنده است، هم مردم منطقه را و هم مهاجرینی را که برای گرفتن مدرک یا حل مشکل به آنجا میآیند.”
تسنیم در گزارشاش به نقل از مراجعین افغانستانی آوردهاست: «به همه این سه چهار هزار نفر میگویند؛ “ساعت ۴ صبح بیایید.” ساعت ۴ صبح که میآییم، به ۴۰ یا ۵۰ نفر نوبت میدهند و میگویند؛ “جمعیت زیاد است.”»
این خبرگزاری که زیر عنوان “راز شلوغی آزاردهنده خیابان پاکستان چیست؟/ آشفتهبازار جلوی سفارت افغانستان در تهران” گزارش تهیه کرده و در بخشی آن افزدوهاست: “این روزها سفارت افغانستان در خیابان پاکستان تهران؛ مکانی مزاحم، بینظم و فاقد برنامه برای صدها مراجعهکننده در هر روز است، روندی که ممکن است در آینده باعث مشکلات بزرگی شود.”
در ادامه تسنیم نوشته که قبل از سقوط افغانستان، سفارت این کشور اینگونه مزدحم نبود اما این روزها خیابان اصلی سفارت و کوچههای اطراف به یکی از زشتترین مناظر شهری و شلوغترین نقاط تهران تبدیل شده است.
همچنان در قسمتی از گزارش این خبرگزاری، آمدهاست که ازدحام و سرو صدا به مردم محل نیز زندگی را دشوار ساخته و باشندگان این منطقه بارها به مسؤلین از تردد، سر و صدا و ازدحام بیش از حد شکایت کردند.
گفتنیاست که پیش از این مهاجران افغانستان از عدم توجهی طالبان و نبود برنامه منظم این گروه برای مراجعه کنندگان و مهاجرین نیز شکایت کردهبوند.
یک کارمند سابق سفارت افغانستان در تهران که اکنون توسط طالبان از وظیفهاش برکنار شدهاست، در صحبت با خبرگزاری پایگاه میگوید که طالبان ظرفیت حل مشکلات مراجعه کنندگان را ندارند و کار را بلد نیستند و همچنان به کارمندان سابق هم اجازه کار نمیدهند.
این کارمند سفارت گفتهاست که در کنار هر کارمند سابق یک طالب نشسته تا کار را بیاموزد و این امر سبب شد تا به مراجعین رسیدگی سریعتر صورت نگیرد او اضافه کرد که اکثریت کارمندان طالبان به ابتدایی ترین برنامههای کامپیوتری آشنا نیستند و برای آموختن کار، کارمندان سابق را چندین بار وادار به تکرار اجرای برنامه میکنند. به گفتهی وی کارمندان طالبان در سفارت برنامههای کامپیوتری را به صورت آزمایشی انجام میدهند که سبب بطی شدن کار میشود.