ادامه‌ی غصب و کوچ اجباری؛ طالبان ۲۶ دربند حویلی را در خوست غصب کردند

نویسنده: برسام آریایی

منابع موثق از بغلان می‌گویند که گروه طالبان به ادامه‌ی غصب جایداد، خانه و ملکیت‌های شخصی شهروندان در این استان، به‌تازه‌گی ۲۶ دربند حویلی را در شهرستان خوست، غصب کردند.
منابع روز چهارشنبه، ۲۵ دلو، به خبرگزاری پایگاه می‌گویند که گروه طالبان در چند ماه گذشته، در دره‌های چرخ‌فلک، خوش‌دره، خاووش، سچی و فرغانبل شهرستان خوست‌ به تعداد ۲۶ دربند حویلی مسکونی افراد ملکی و ۱۱ باب مسجد را غصب کرده‌اند و از آن به عنوان قرارگاه‌های نظامی استفاده می‌کنند.
به گفته‌ی منابع، عده‌ی زیادی این خانه‌های غصب شده به عنوان قرارگاه و شماری دیگری از این خانه‌ها از سوی فرماندهان قطعات گروه طالبان مستقر در شهرستان خوست گرفته شده و در آن فامیل‌های خود را جابه‌جا کرده‌اند و زندگی می‌کنند.
بر بنیاد اطلاعات منابع، ۹ دربند  حویلی در دره‌ی خوشدره، ۵ دربند حویلی در دره‌ی فرغانبل، ۳ دربند حویلی در دره‌ی خاووش و ۸ دربند حویلی در دره‌ی چرخ‌فلک و یک دربند حویلی دیگر در روستای سچی این شهرستان از سوی گروه طالبان غصب شده‌است.
یک باشنده دره‌ی خوش‌دره در صحبت با خبرنگار محلی خبرگزاری پایگاه گفته است که گروه طالبان از زمان تسلط‌شان تاکنون به عنوان‌های مختلف مردم این دره را اذیت و آزار کرده‌اند. او هم‌چنان افزوده که ۹ دربند حویلی، باشنده‌گان این دره از مدت‌ها به‌این‌سو تحت تصرف گروه طالبان است و این گروه از آن به عنوان قرارگاه نظامی شان استفاده می‌کنند.
این باشنده خوش‌دره گفته که طالبان خانه‌ی محمدعلی را در روستای ده‌قلعه، خانه‌ی محمدظاهر را در روستای دشتراق، خانه‌ی حاجی سنگی محمد سنگین و خواهرزاده‌هایش را در روستای هزاره‌بای و خانه‌ی محمد فرید و برادرش را در روستای ده‌قاشق این دره غصب کرده‌اند.
به گفته‌ی او ، گروه طالبان در کنار این که خانه‌های مردم را قرارگاه‌های نظامی و محل بودوباش خانواده‌های فرماندهان‌شان ساخته‌اند، دو باب مسجد را نیز غصب کرده‌اند و از آن به عنوان پایگاه نظامی استفاده می‌کنند. او هم‌چنان افزوده که طالبان به استثنای نماز پیشین و عصر در سه وقت نماز دیگر به مردم محل اجازه نمی‌دهند که به مسجد بیایند و نماز جماعت برگزار کنند.
با این حال، یک منبع از دره‌ی چرخ‌فلک شهرستان خوست که از گرفتن نام‌اش در گزارش خوداری می‌کند گفته است که در دو سال گذشته گروه طالبان به بهانه‌های مختلف مردم این دره را اذیت کردند و بارها سبب شدند که مردم به‌طور دسته‌جمعی خانه‌های شان را رها کنند و به دره‌های هم‌جوار و یا در مواردی به شهرهای دیگر بروند.
به گفته‌ی این منبع، به ادامه‎‌ی آزار و اذیت و کوچ‌های اجباری مردم این دره از سوی طالبان، این گروه در تازه‌ترین مورد ۸ دربند حویلی را در روستاهای«لروان، کهزر، دره‌ده و بندحوض» غصب کرده‌اند و از آن به عنوان پایگاه نظامی و محل بودوباش خانوادهای فرماندهان قطعات شان استفاده می‌کنند.
منبع افزوده که در دوسال گذشته روستاهای«دره‌ده، کهزر، کج‌نو و بندحوض» این دره کاملا نظامی بوده و گروه طالبان در این روستاها حضور سنگین نظامی داشته‌اند. او گفته؛ مردم این روستاها متهم به همکاری نیروهای جبهه مقاومت اند و هموراه افراد گروه طالبان دست به آزار و اذیت آنان می‌زنند.
در همین حال، یک منبع از تگاب‌بازار شهرستان خوست می‌گوید که گروه طالبان ۳ دربند حویلی و ۵ باب مسجد را در روستاهای«عابدخیل، ده‌یک و سچی» این شهرستان غصب کرده‌اند و از مدت‌ها به‌این‌سو مورد استفاده‌ی این گروه است.
به گفته‌ی این منبع، گروه طالبان خانه‌ی محمد ناصر رحمانی را در روستای عابدخیل، خانه‌ی محمد هشم را در روستای سچی و خانه‌ی حاجی سیدامیر را در ده‌یک خاووش غصب کرده‌اند.
منبع افزوده که در کنار این خانه‌های مسکونی این گروه مسجد روستاهای«سرقلات، روی‌دره، خلیان، لندکی و قله» را نیز غصب کرده‌اند.
منبع می‌گوید که خانه‌های غصب شده در این منطقه از سوی فرمانده‌ی کندک گروه طالبان که در یکی از این خانه‌ها در روستای «عابدخیل» مستقر است، غصب شده و از آن برای بودوباش خانواده‌اش و پایگاه نیروهای‌اش استفاده می‌کند.
یک باشنده «دوآبی» مرکز شهرستان خوست که در یکی از اداره‌های تحت کنترل طالبان در خوست مشغول انجام وظیفه است، به شرط حفظ هویت‌اش به خبرنگار ما گفته است که ظلم، جنایت، باج‌گیری و غصب و زورگیری طالبان در خوست به اوج خود رسیده است.
به گفته‌ی او، طالبان در کنار در این‌که در دره‌های «خوش‌دره، چرخ‌فلک، خاووش» خانه‌های مردم را غصب کرده‌اند. در روستاهای«ملم، ایچانی و اور دره‌ی فرغانبل» و روستای قرغن نیز خانه‌های مردم را غصب کرده‌اند.
او هم‌چنان افزوده است که مالکان خانه‌های غصب شده بارها به‌منظور تحویل‌گیری خانه‌های شان از افراد این گروه به نزد فرماندهان قطعات این گروه و مسوولین اداره محلی طالبان در خوست رفته‌اند. اما درخواست آنان برای بازپس‌گیری خانه‌های شان نه تنها این که پی‌گیری نشده، بل‌که به آنان توهین و تحقیر از سوی مسوولین این گروه نیز شده است.
شهرستان خوست‌های استان بغلان در همسایگی اندراب، پنجشیر و تخار در شمال افغانستان موقعیت دارد و یکی از شهرستان‌های است که در چندین دهه مبارزه مردم این شهرستان در خط مقدم مبارزه و ایستادگی بوده‌اند. در دور نخست حاکمیت گروه طالبان بر افغانستان خوست‌ها از جمله‌ی مناطق بود که این گروه موفق به تصرف آن نشدند. در این دور تسلط گروه طالبان نیز  خوست‌ها از جمله‌ی مناطق بود که مردم‌اش در برابر گروه طالبان سلاح برداشت و تاکنون علیه این گروه می‌جنگند و یکی از پایگاه‌های محکم مقاومت در شمال افغانستان به‌شمار می‌رود.
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=10336

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار

‏ جبهه مقاومت ملی: پذیرش اعتبار نامه سفیر طالبان توسط چین اسفناک و بی احترامی به انتخاب مردم افغانستان است