گروگان‌گیری خانواده‌های نظامیان پیشین از سوی طالبان در بغلان

منابع موثق از بغلان می‌گویند که گروه طالبان خانواده‌های نظامیان پیشین را در شهرستان‌های فرینگ و گذرگاه‌نور این استان  به گروگان گرفتنه و آنان را مجبور به پرداخت پول و اسلحه می‌کنند.

منابع، روز شنبه، ۷ دلو، به خبرگزاری پایگاه می‌گویند که گروه طالبان در هفته‌های اخیر در دره‌های «غارو» و «خیلاب» شهرستان گذرگاه‌نور و روستا‌های «سوق» «مردای‌شهر» و «چهارقریه» شهرستان فرینگ به خانه‌های نظامیان پیشین هجوم بردند و نظامیان و خانواده‌های آنان را بازداشت و به گروگان گرفته‌اند.

به گفته‌ی منابع، گروه طالبان چندی قبل از طریق بزرگان محلی به سایرروستاهای گذرگاه‌نور و فرینگ “فورم ثبت مشخصات نظامیان پیشین” را فرستاده بودند که در آن خواسته شده بود تا مشخصات نظامیان پیشین در آن درج کنند و دوباره به اداره این گروه تسلیم داده شود.

منابع افزودند که طالبان تا کنون ۱۱ تن را در شهرستان فرینگ و ۱۳ تن را در شهرستان گذرگاه‌نور از طریق اطلاعات که در فورم توزیع شده درج شده بود، شناسایی کرده و آنان را بازداشت و به گروگان گرفته‌اند.

یک منبع از شهرستان فرینگ که نمی‌خواهد نام‌اش در گزارش گرفته شود در صحبت با خبرنگار ما می‌گوید: ” در بیش از دوسال گذشته طالبان ده‌ها بار به خانه‌ی نظامیان پیشین رفته‌اند و آنان را بازداشت، شکنجه و زندانی کردند. اما درروزهای اخیر این وضعیت شدیدتر شده و طالبان حتی خانواده‌های نظامیان پیشین را بازداشت و به گروگان می‌گیرند و از آنان در بدل رهایی‌شان پول و اسلحه مطالبه می‌کنند.”

منبع افزود: ” در روزهای اخیر چندین تن را از شهرستان فرینگ با خود بردند و آنان را مجبور ساختند که زمین و اموال خود را بفروشند تا آن‌چه را که طالبان از آن‌ها مطالبه می‌کند تهیه و تسلیم کنند.”

این منبع از ارایه مشخصات بازداشت شده‌گان در این شهرستان به‌دلیل موضوعات امنیتی خود‌داری می‌کند و می‌افزاید که روند بازداشت و گروگان‌گیری نظامیان پیشین و خانواده‌های آنان هنوز متوقف نشده و همه روزه طالبان آنان را شناسایی و بازداشت می‌کنند.

یک منبع دیگر از این شهرستان می‌گویند که طالبان در ۱۵ میزان سال روان خورشیدی، یک نظامی پیشین را به نام سردار که از افسران جوان نیروهای ویژه حکومت پیشین بود، در شهر پلخمری مرکز استان بغلان بازداشت کردند و پس از چهار ماه جسد آن را با دست و پای بریده به خانواده‌اش تسلیم داده‌اند.

این منبع، هم‌چنان می‌افزاید که خانواده سردار پس از بازداشت او به تمامی نهادهای امنیتی و قضایی گروه طالبان در بغلان و کابل مراجعه کردند تا از وضعیت فرزند شان معلومات بگیرند و بدانند در کجا نگه‌داری می‌شود. اما طالبان طی این چهارماه هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد سردار به خانواده‌اش ندادند.

به گفته‌ی این منبع، اداره محلی طالبان در بغلان از خانواده‌ی سردار در بدل رهایی‌اش پول هنگفتی مطالبه کرده بود که آنان قادر به پرداخت‌ آن نشدند و سر انجام پس از چهارماه آن را در زندان کشتند و جسدش را به خانواده‌اش تسلیم کردند.

با این حال یک منبع که نمی‌خواهد نام‌اش‌ در گزارش درج شود از شهرستان گذرگاه‌نور می‌گویند که طی دو هفته‌ی گذشته گروه طالبان ۱۳ تن از نظامیان پیشین را در دره‌ی «غارو» و «خیلاب» این شهرستان شناسایی و بازداشت کردند.

منبع می‌افزاید که طالبان پس از این‌که نظامیان پیشین یا خانواده‌ی آنان را بازداشت و زندانی می‌کند به بسته‌گان آنان اطلاع می‌دهند که؛ اگر می‌خواهند زندانی خود را نجات بدهند، باید به طالبان پول و اسلحه بپردازند در غیر آن جسد اش را از زندان این گروه تحویل خواهند گرفت.

فرید احمد(مستعار) که از قربانیان این رویداد است و پس از ۱۱ روز زندان گروه طالبان با پرداخت ۱۵۰هزار افغانی، به تازه‌گی رها شده‌است می‌گوید: ” شام روز بود در خانه همه اطراف بخاری نشسته بودیم که ناگهان طالبان به خانه‌ام وارد شدند. فرزندان‌ام همه داد و فریاد می‌زدند من تلاش می‌کردم که تا فرزندانم از وحشت نهراسند. اما طالبان پی‌هم مرا تهدید می‌کردند و با میل سلاح که به دست داشتن می‌زدند و این ترس آن‌ها را بیشتر می‌ساخت. همان شام بدترین روز زندگی‌ام بود، طالبان بعد از تلاشی کامل خانه بر سر من خریطه‌ی سیاه کشیدند و با ضرب‌وشتم به موتر بالایم کردند و به جای بردند که نمی‌داستم کجاست.”

فرید احمد در ادامه هم‌چنان افزود که من ۱۱ روز در زندان طالبان بودم و همه روزه من را شکنجه می‌کردند و بعد تیلفون می‌دادند که به‌ خانواده‌ام زنگ بزنم و بگویم که آن‌چه را این‌ها می‌گویند بدهید ورنه مرا می‌کشند. او هم‌چنان گفت که پس از ۱۱ روز خانواه‌ام، خانه‌ام را در پلخمری به گرویی دادند و پول را که طالبان خواسته بودند پرداخت کردند و من رها شدم.

این در حالی است که در بیش از دوسال گذشته گروه طالبان در خوست‌ها(خوست، گذرگاه‌نور و فرینگ) صدها تن از باشنده‌گان این شهرستان‌ها، به ویژه نظامیان پیشین را بازداشت، شکنجه، زندانی و در مواردی تیرباران کرده‌اند.

به اساس گفته‌ی یک منبع آگاه از شهرستان خوست، همین اکنون ۲۷۶ تن از باشندگان این شهرستان‌ها در زندان گروه طالبان در کندز، کابل و زندان گیلگی شهر پلخمری بغلان زندانی‌اند. ‎

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=9924

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار