پنجه‌های خونین عقابِ استعمار: آسیب‌ها و پیامدهای سلطه طالبان در افغانستان

نویسنده: امید بهروز

گروه طالبان پس‌از بازگشت دوباره‌ شان به قدرت در افغانستان، با وجود ادعای اجرای عدالت و حکومت اسلامی، با نگرش‌ها و اقداماتی‌که تاکنون انجام داده‌اند، مورد بسیاری از انتقادات قرار گرفته‌است. در این مقاله، به بررسی پنجه‌های خونین عقابِ استعمار/سلطه تروریستی طالبان در افغانستان، آسیب‌ها و پیامدهای آن بر جامعه افغانستان می‌پردازیم.

عدم رعایت حقوق بشر: گروه طالبان با اجرای عملیات‌هایی‌که متعارف‌های بین‌المللی و حقوق بشر را نقض می‌کند، باعث ایجاد شک و نگرانی در جامعه بین‌المللی شده‌است. از جمله این تخلفات می‌توان «به شلاق‌زدن، محکمه‌های صحرایی، تیرباران کردن، اعدام نمودن در انظارِعمومی، محدودیت‌های سرکوب‌گرانه علیه زنان و دیگر گروه‌های اقلیت اشاره کرد.»

تلاش برای برپایی حکومت اتوکراتیک: طالبان با رهبری اتوکراتیک و عدم مشارکت مردمی، تلاش می‌نمایند تا قدرت را به‌صورت یک‌طرفه در دست خود نگه دارند. این اقدام باعث ضعف ساختارهای دموکراتیک و ناآرامی‌های سیاسی در کشور می‌شود.

نقض حقوق زنان: یکی‌از بزرگ‌ترین آسیب‌های حکومت طالبان، نقض حقوق زنان است، که تاکنون ملا هیبت‌الله آخُندزاده – رهبر این گروه، بیش‌از پنجاه فرمان را علیه زنان و نقض حقوقِ آنان صادر کرده‌است. محدودیت‌هایی‌که بر زنان اعمال می‌شود، از جمله ممنوعیت از تحصیل و کار، محدودیت در عقد ازدواج و تحمیل محدودیت‌های خصوصی و اجتماعی، برای زنان افغانستانی تنها گام‌هایی از عدم احترام به حقوق بشر آن‌هاست.

تهدید به پایین آوردن فرهنگ و هویت ملی: گروه طالبان با ترویج نگرش‌های افراطی و تبدیل فرهنگ و هویت ملی به زیرکشوری اسلامی، به هویت ملی افغانستان تهدید می‌کنند. این اقدام منجر به افزایش تنش‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه می‌شود.

افزایش ناامنی و نارضایتی مردم: نظام رژیم طالبان، با عدم تضمین امنیت و عدالت اجتماعی، باعث افزایش نارضایتی و ناامنی در میان مردم شده‌است. این ناامنی و عدم اطمینان باعث کاهش اعتماد مردم به دولت و نظام حکومتی شده و بیش‌تر نیز می‌شود.

نتیجه‌گیری: با توجه به پنجه‌های خونینِ عقاب استعمار/ طالبان در افغانستان، این سلطه افراطی اسلام‌گرا با انتقادات شدید، به چالش بزرگی برای افغانستان مبدل شده‌است. لازم است اقدامات موثری برای مقابله با این آسیب‌ها و بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم افغانستان صورت گیرد تا بهبودی مستدام در این کشور رقم بخورد. ضحاک‌ها و رادیکال‌های مذهبی نمی‌توانند با زور میله‌ی تفنگ و شلاق بر کشور و مردمی حکومت نمایند و بقایی در پی داشته باشند.

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=11068

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار