موسسه استرالیایی: رشد افراط گرایی در افغانستان تهدید جدی برای اقلیت‌های آسیب‌پذیر است

انستیتوت تحقیقاتی امور بین‌الملل استرالیا درباره تلاش گروه طالبان برای گسترش مدارس دینی به منظور ترویج ایدیولوژی افراطی و ظهور گروه‌های تروریستی هشدار داده و گفته است که رشد افراط گرایی در افغانستان تهدیدی برای اقلیت‌های آسیب‌پذیر افغانستان مانند هزاره‌ها و شیعیان و قوم تاجیک در شمال افغانستان خواهد بود.
این نهاد پژوهشی مدرسه‌سازی‌های طالبان در افغانستان را خطرناک‌ترین تحول جنوب آسیا خوانده است.
انستیتوت تحقیقاتی امور بین‌الملل استرالیا، نوشته است که با فرار میلیون‌ها افغان به پاکستان در طول سال‌های بی‌ثباتی، بسیاری از کودکان بی‌سرپرست به مدارس دینی جذب شدند و افغانستان تاکنون نتوانسته از پیامدهای آن رهایی پیدا کند.
در این گزارش با هشدار درباره فرایندهای قوت‌گیری تروریسم در منطقه آمده است که طالبان در بسیج منابع برای گسترش عظیم تعداد مدارس دینی، به تربیت نسل جدیدی با شیوه‌های تفکر افراطی ادامه داده است.
براساس آمار ریاست مدیریت مدارس جهادی در وزارت معارف گروه طالبان در حال حاضر شش هزار و ۸۳۰ مدرسه در افغانستان وجود دارد که از این میان دست‌کم پنج هزار و ۶۱۸ مدرسه پس از تسلط گروه طالبان مجوز گرفته‌اند.
نهاد تحقیقاتی استرالیایی ارزیابی کرده که خطر گسترده‌تر نظام‌های دارای ساختار افراطی این است که می‌توانند کاملاً از کنترول خارج شوند و فارغ‌التحصیلانی با جاه‌طلبی‌های تاریک‌تر و گسترده‌تری نسبت به آنچه حتی معلمان‌شان تصور یا پیش‌بینی می‌کردند، تربیت کنند.
نویسندگان این گزارش پیش‌بینی کرده‌اند که افزایش افراطی‌گری در افغانستان تهدیدی برای اقلیت‌های آسیب‌پذیر افغانستان مانند هزاره‌ها و شیعیان و قوم تاجیک در شمال افغانستان خواهد بود.
موسسه امور بین‌الملل استرالیا افزوده که مدارس مذهبی جدید به خودی خود نگران کننده است، اما با در نظر گرفتن روی‌کرد گسترده گروه طالبان به محتوای آموزشی، پیامدهای آن بسیار نگران کننده‌تر می‌شود.
این نهاد در ارزیابی خود نوشت حتی مدارسی که برنامه درسی مدرن داشتند، به دلیل گرایش ضد غربی طالبان، مجبور به حذف محتواهای درسی سابق برای ایجاد فضایی برای ایدئولوژی مذهبی طالبان شده‌اند.
هم‌چنان این گزارش با اشاره به مطرح شدن بازگشایی مدارس دینی برای دختران به دلیل ممنوعیت طالبان بر آموزش دختران نوشته است که دختران با شرکت در این مدارس به طور خاص در معرض آموزش‌های دینی مطابق با ایدیولوژی گروه طالبان قرار می‌گیرند.
موسسه استرالیایی تاکید کرده است که مدارس مذهبی برای یافتن اطمینان از دسترسی دختران به آموزش، راه‌حل مناسب نیست.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=12329

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار