کشت هینگ (آنغوز) از چند سال به این سو در تخار، کندز و بدخشان و سایر استانها رونق قابل توجه داشت و بسیاری از باشندههای شمال و شمالشرقی کشور به کشت، این گیاه روی آورده بودند. آنغوزه در میان مردم شمال به نام هینگ بد بو شناخته میشود که طی پنج الی هفت سال نتیجه و حاصل میدهد و خریداران زیادی نیز داشته و کشاورزان از پنج الی هفت سال زحمت و تلاش میکردند تا کشت و کارشان حاصل بدهد؛ اما در چند ماه اخیر، دیگر هینگ محبوبیت و طرفداران سابق خود را ندارد و خرید و فروش آن کم رنگ شده است.
هند، از کشور های مهم خریدار هینگ، افغانستان بود. برخی کشاورزان و منابع مطلع میگویند که مافیای کوکنار با همکاری طالبان، تجارت هینگ را بی اعتبار ساختند و در زمان صدور هینگ به هند مواد مضره به آن مخلوط کردند که در نتیجه آزمایشهای لابراتوری در هند ثابت شده که در هینگ، وارده از افغانستان مواد مضره مخلوط است و هینگ بد بوی افغانستان در شمار اقلام ممنوعه وارداتی هند قرار گرفته است. در نتیجه از رونق افتادن هینگ بد بوی شماری زیادی زارعین که به عایید و منفعت مالی هینگ منتظر بودند و در طی چند سال زحمت کشیدند زحمات و تلاشهای شان حیف و هدر رفته است. در همین حال افراد آگاه میگویند طالبان در این کار دست مستقیم دارند و با از رونق افتادن عمدی تجارت هینگ یک بار دیگر کشت و تجارت کوکنار دوباره افزایش یافته و مافیای کوکنار رشد کرده است. کشت کوکنار هرچند در ظاهر از طرف طالبان منع شده اما کوکنار در گذشته یکی از منابع عایداتی طالبان بود و حالا نیز طالبان در همکاری با مافیای کوکنار از کشت و تجارت آن سود بزرگ بدست میآورند.
عزیز الله، باشنده شهر تالقان میگوید یک کیلو هینگ پانزده تا بیست هزار افغانی خرید و فروش میشد اما حالا قیمت آن به دو نیم هزار افغانی کاهش یافته است. او میگوید پانزده جریب زمینش تحت کشت هینگ است و دهقانش برایش گفته که کشتزار را تخریب و به جای هینگ، کوکنار و یا حبوبات کشت کند.
فرید احمد، از کشاورزان بدخشانی، ۵ سال پیش حدود ۱۰۰ جریب زمین را گیاه هنگ کشت کرده و آرزو داشت که سود بزرگای از این بابت به جیب خود بزند، اما بی اعتبار شدن گیاه هنگ، آروزی بزرگ او را برباد داده است.
عزت الله، بازرگان تخم هینگ، به خبرگزاری پایگاه میگوید که تا چند ماه پیش خرید فروش تخم، نهال و شیره هینگ، یکی از خوب ترین و پر درآمد ترین شغل به حساب میرفت، اما اکنون بازار هینگ سقوط کرده که زیان بزرگ مالی به کشاورزان رسیده است. این بازرگان بیش از یک تن تخم هنگ را از ایران وارد کرده و اکنون در کابل در یک کدام در حالی از بین رفتن است و کسی این کالای او را نمیخرد.
این بازرگان هینگ نیز میگوید که قاچاقچیان مواد مخدر در بی اعتبار سازی هینگ، نقش دارند. زیرا به گفتهای او در سالهای اخیر هینگ جایگزین خوب برای تریاک بود و همه کشاورزان به آن روی آورده بودند.
در چند سال گذشته هینگ( آنغوزه) در میان کشاورزان شهرت خوبی یافته بود. زندگی بسیاری از کشاورزان از بابت کشت این گیاه خوب شده بود و اقتصاد شان جان گرفته بود، اما با روی کار آمدن طالبان تریاک دوباره برگشته است.