منبع: بخش انگلیسی الجزیره
نویسنده: سلطان برکات
برگردان: یحیی فیضی
بهار در افغانستان فرا رسیده است و کودکان افغانستانی برای آغاز سال تحصیلی جدید به مکاتب خود بازگشته اند. با این حال، دختران فراتر از صنف ششم در بسیاری از نقاط کشور، هنوز قادر به ادامه تحصیل نیستند و نگران آیندهی تاریک خویش تحت حاکمیت گروه طالبان در این کشور هستند.
دو سال پیش، در یک روز بهاری مانند امروز، امیدها و رویاهای دختران دانشآموز افغانستانی توسط حاکمیت نا مشروع گروه طالبان در هم شکست.
در ۲۱ مارچ ۲۰۲۲، طالبان وعده دادند که مکاتب را باز میکنند و دانش آموزان دوره ابتدایی خواهند توانست به مکتب بروند و درس بخوانند، دو روز بعد، در حالی که بسیاری از دختران با اشتیاق آماده بازگشت به صنوف درسیشان بودند، مقامات طالبان این تصمیم شان را لغو کرده اند و دختران بالای ۱۲ سال و آنعده از دخترانی که قد بلند دارند و زودتر به بلوغ رسیدهاند را از رفتن به مدارس دولتی منع کردند.
پس از آن وزارت معارف گروه طالبان گفت که بسته شدن درب مکاتب موقت خواهد بود و پس از اعمال یکسری قوانین شرعی درب مکاتب باز خواهد شد.
دقیقن شش ماه بعد علاوه بر اینکه این گروه هیچگونه اقدامی برای بازگشایی درب مکاتب انجام نداده اند، طی یک فرمان تازه دختران جوان را نیز از رفتن به دانشگاه ها منع کرده اند.
این اقدام گروه طالبان واکنشهای طیفهای مختلف اجتماعی را بدنبال داشت، تحلیلگران و کارشناسان زیادی از اقصی نقاط جهان از این گروه خواستهاند تا مانع تحصیل زنان و دختران افغانستانی نشوند چون این اقدام گروه طالبان هیچ نفعی به آنان ندارد و نقض صریح احکام شریعت اسلامی نیز است.
متاسفانه گروه طالبان به خواست هیج طرفی در افغانستان و در بیرون از این کشور گوش ندادند و در بهار سال جاری نیز صنفهای درسی مکاتب در افغانستان شاهد حضور دانش آموزان دختر نخواهد بود.
امیدها و رویاهای دختران نوجوان که معتقد به ممنوعیت موقتی موضوع بودند و فکر میکردند پس از مناسب شدن شرایط به صنف های درسی خود باز میگردند، دیگر از بین رفته است و به حرفهای مسؤلین گروه طالبان باورمند نیستند.
در هفتهی اخیر رمضان قرار داریم و لحظهی خوبی برای توبه کردن و از نو آغاز کردن است، رهبران گروه طالبان که خود را پاسبانان شریعت الهی می پندارند باید بدانند که عدم وفا به عهد در اسلام چگونه تعریف شده است، مسؤلین طالبان به تعهداتشان مبنی بر بازگشایی درب مکاتب به روی دختران افغانستانی صادق نمانده اند و دروغ گفتند، از زمان قدرت گیریشان تاکنون بر زنان و دختران بیگناه این کشور ظلم میکنند و محروم کردن زنان ودختران از حقی که خدا به آنان داده است بزرگترین ستم بر آنان است و گروه طالبان باید این را درک کنند.
محرومیت دختران از تحصیل از سوی گروه طالبان در تضاد با اهداف این گروه قرار دارد، طالبان میخواهند جامعه را طوری مدیریت نمایند که زنان ومردان بهصورت مختلط در هیچ بخشی آن حضور نداشته باشند، از سوی دیگر به این فکر نمیکنند که اگر دختران در این کشور تحصیل نکنند، کارمندان صحی برای رسیدگی به تکالیف زنان از کجا خواهد شد؟
از منظر شریعت اسلامی نیز رهبران طالبان باید بدانند که در برابر جنایات شان در حق زنان و دختران افغانستانی و تحمیل جهل و نادانی برای یک نسل در برابر خداوند پاسخگو خواهند بود.