جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که در افغانستان تحت تسلط طالبان، آپارتاید جنسیتی وجود دارد و باید آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت شناخته شود.
بورل، این اظهارات را روز سهشنبه، ۲۲ حوت، در نشست سالانه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره همکاری این سازمان با اتحادیه اروپا بیان کرده است.
او با انتقاد از عملکرد سازمان ملل در برابر گروه طالبان، گفته است: «به نظر میرسد که افغانستان فراموش شده است، اما وضعیت بشردوستانه، اقتصادی، سیاسی و حقوق بشری نگران کنندهاست. در افغانستان یک آپارتاید جنسیتی وجود دارد. این وضعیت نمیتواند تحمل شود.»
گروه طالبان پس از تسلطشان بر افغانستان، محدودیت شدید بر زنان و دختران وضع کردهاند. در حال حاضر زنان و دختران افغانستان از کار، آموزش و حضور در اجتماعات محروم هستند.
فعالان حقوق بشر سیاستهای گروه طالبان در قبال زنان را آپارتاید جنسیتی میدانند و بارها از سازمان ملل و دیگر نهادهای حامی حقوق زنان خواستهاند که آپارتاید جنسیتی را به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه صحبتهای خود در شورای امنیت بر اجرای قطعنامه ۲۷۲۱ این شورا درباره افغانستان تأکید کرده است. او گفته است که برای اجرای قطعنامه، باید به طالبان فشار آورده شود.
این قطعنامه چندی پیش در راستای اجرای توصیههای «ارزیابی مستقل افغانستان» تصویب شد.
در این قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته شده که در مشوره با اعضای شورای امنیت، بازیگران و ذینفعان مرتبط به افغانستان، از جمله مقامهای طالبان، زنان، جامعه مدنی و کشورهای منطقه یک نماینده ویژه در مورد افغانستان با تخصص قوی در مورد حقوقبشر و جنسیت، تعیین کند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که این نماینده ویژه باید توصیههای ارزیابی مستقل افغانستان را بدون لطمه زدن به مأموریت یوناما و فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان، اجرایی کند.