طالبان از زمانی برگشتشان به قدرت در افغانستان مانند دور نخست سیطره بر کشور، برای رهبری کشور، امیرالمومنین را معرفی نمودند و خواهان بیعت به این فرد خیالی شدند. عالمان دین میگویند که بیعت طلبی و تحمیل امیرالمومنین در یک جامعه صد در صد اسلامی خلاف آموزههای دینی بوده و به معنی قرار دادن دین در خدمت منافع سیاسی و استخباراتی بیگانگان میباشد. مولوی عبدالعلیم یکی از علمای دینی میگوید که در شریعت و دین، بیعت شرایط خاص خود را دارد و در زمان پیامبر اسلام، بیعت یک سری الزامات و لازمههای خاص خود را داشت و پیامبر مبارک اسلام و خلفای راشدین را مردم به چشم سر دیدند و میکانیزم خاص برای بیعت و تعیین امیرالمومنین بود. این روحانی میگوید که حالا افغانستان یک کشور صد در صد مسلمان است و نیازی به بیعت طلبی و تعیین امیر المومنین نیست و از طرف دیگر تحمیل یک امیرالمومنین که مردم از اصل و نصب، علمیت دینی، شخصیت و سایر مسایل او نمی دانند گناه بزرگ و بدبختانه که تمسخر به دین و ابزاری سازی دین و تحقیر ملت است.
مولوی عبدالعلیم میافزاید که شهروندان کشور نمیدانند که هیبت الله، که از آن به عنوان امیرالمومنین، کشور یاد میشود آیا واقعا کسی به این نام وجود دارد، این شخص از کجا است، تا چه حدی دین را خوانده، کدام پنجابی است، کدام انگلیس است، یا کسی دیگر؟ و بالاخره چهره و تصویر خود را به مردم نمیدهد و این کار تمسخر بزرگ به جایگاه مبارک پیامبر و خلفای راشدین است. او می پرسد که چرا مولوی فضلالرحمن به عنوان ملای استخباراتی در پاکستان به انتخابات و دموکراسی گلون پاره میکند؛ اما شاگردانش در افغانستان بیعت طلبی و امیرالمومنین معرفی نمودند، چرا شاگردانش از فضل الرحمن نمیپرسند که تو چرا به دین باور نداری به ما نسخه جهاد، انتحار و امیرالمومنین و امر بالمعروف معرفی میکنی و خود کوچه به کوچه در پاکستان در انتخابات کمپاین میکنی؟
در همین حال، مولوی شمس الحق یکی دیگر از عالمان دین میگوید که در رهبری و قدمههای طالب پنج فیصد اگر ملا باشد، سایرین هیچ فهم و تعلیم دینی ندارند. او میگوید با تعدادی از طالبان روی مسایل دینی بحث میکند و درک میکند که طالب از دین نمیفهمد، آیات و احادیث را تفسیر وارونه میکنند و نشان میدهد که در مدارس پاکستان بیشتر از اینکه نصاب واقعی دین تدریس شود، نصاب درسی ساخته استخبارات پاکستان تدریس میشود که متاسفانه به درد جامعه نخورده، از آن استفاده استخباراتی و جهادی به نفع بیگانگان صورت میگیرد.
مولوی شمس الحق میافزاید که دو نیم سال است که رهبر طالبان از مردم روی میگیرد و این نوع رفتارها در یک جامعه اسلامی قطعاً به تمسخر و به اهانت دین انجامیده و مردم را از دین و ارزشهای دینی بیزار می سازد. او گفت اکثریت کارهای که طالب به نام دین و امر بالمعروف و نهی از منکر می کند، نه در قرآن وجود دارد و نه در رفتار های اسلامی این گونه انسان آزاری به نام دین وجود دارد،بلکه ساخته و پرداخته خود طالبان است.