طالبان از زمان پیدایش شان سیاست به شدت شیطانی، قومی و سمتی و مبتنی بر منفعتهای شخصی را در برابر پدیده کوکنار در پیش گرفتند. هرچند ملا عمر رهبر طالبان در دور نخست این گروه کشت کوکنار را منع ساخته بود اما به پیمانه وسیع در آن زمان در جنوب کشور کوکنار کشت میشد و منبع عایداتی و مالی برای تمویل بود و دهها قاچاق بر و مافیای مواد مخدر در آن زمان از عوایید کوکنار منافع مالی بدست آوردند و رهبران طالبان نیز در این کار منفعت آور و عایداتی نقش داشتند. در بیست سال گذشته کشت وسیع کوکنار در مناطق مختلف هلمند و جنوب افغانستان چنان افزایش یافته بود که در سطح جهان هلمند یکی از مناطق کشت کوکنار دانسته میشد که طالبان از کشت کوکنار به عنوان منبع تمویل جنگ و مبارزه شان استفاده می کردند و هرچند در سطح بیانیه و صحبت از محو کوکنار میزدند؛ اما در عمل طالبان در سطوح مختلف رهبری و قدمهها از کوکنار منفعت میآوردند و قاچاق بران و مافیای مواد مخدر چرخه کشتار و ترور طالبان را تمویل مالی میکردند که حاجی بشیر نوروزی کسی که به عنوان قاچاقبر معروف مواد مخدر در آمریکا زندانی بود در برگشت مورد استقبال گرم طالبان قرار گرفت.
به نوشته کرنیل امام، رهبران طالبان از جمله اختر منصور یکی از مافیای بزرگ مواد مخدر در زمانش بود. رهبری پشتون تبار طالبان کاری به مواد مخدر هلمند و جنوب افغانستان ندارند، آنها آزاد استند هرچه کشت کنند زیرا طالبان از آنجا منفعت بر میدارند اما از کشت کوکنار کم که در بدخشان و یا شمال شرق صورت میگیرد واکنش نشان میدهند که گویا در امر محو کوکنار مصمم اند و فرمان رهبر نامعلوم شان را تطبیق می کنند در حالیکه این سیاست، سیاست شیطانی، ضد مردمی و کاملا سمتی گرایانه می باشد.
طالبان خود شان عامل و مشوق کشت کوکنار استند، از مدتی به این سو طالبان در شمال شرق کشور، طی یک عمل کاملا شیطانی و ضد مردمی با مخلوط کردن مواد مخدر در هینگ بدبو«آنغوزه»، صادرات هینگ را که به هند صورت می گرفت بی اعتبار ساختند و هند به خاطر موجودیت مواد مضره در هینگ بدبو، هینگ افغانستان را ممنوع قرار داد و دهاقین از ناحیه بی اعتبار سازی هینک به شدت ضرر دیدند تا جایی که یک کیلو هینگ از بیست هزار افغانی به دو هزار رسید و دهاقین بیچاره مجبور شدند به کشت دیگری روی بیاورند و از طرف دیگر مافیای کشت کوکنار در شمال شرق با همکاری و تبانی طالبان هینگ را بی اعتبار کردند تا زمینه کشت کوکنار در این مناطق مساعد شود و حتی مافیای کوکنار در بدخشان، تخار و سایر استانها از کشت کوکنار منفعت بر می دارند.
سیاست طالبان در مسئله کوکنار از همان ابتدای تشکیل پدیده ویرانگر و تباهی آور طالبان، سیاست ضد و نقیض، نادرست، قومی و سمتی، مافیاسازی بود.