دیدهبان حقوق بشر گفته است که نشست سوم دوحه فرصتی برای اجتناب از مشروعیت بخشیدن به گروه طالبان و ایستادن کنار زنان افغانستان است.
این نهاد روز سهشنبه، ۲۲ جوزا، در گزارشی نگاشته است که در کنار سایر محدودیتها، حدوداً یک هزار روز میشود که گروه طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب در افغانستان محروم کردهاند.
اندرو استروهلین، نویسنده این گزارش گفته است که در پایان ماه جنوری کارشناسان و نمایندهگان سازمان ملل متحد در مورد افغانستان در دوحه دیدار خواهند کرد تا در مورد رویکرد جامعه جهانی در قبال افغانستان گفتوگو کنند.
او گفته افزوده است که این فرصتی است برای ایستادن در کنار زنان افغانستان و اجتناب از انجام هر کاری که ممکن است، برای بیاهمیت جلوه دادن بحران جدی حقوق بشر یا مشروعیت بخشیدن به رژیم طالبان باشد.
دیدهبان حقوق بشر تٲکید کرده است که جامعه جهانی باید طالبان را به خاطر جنایاتشان علیه زنان و دختران پاسخگو بداند.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر آمده است که جامعه جهانی نباید طالبان را به نشستهای سازمان ملل دعوت کند و هیچکس نباید تحریمهای علیه رژیم طالبان را لغو کند.
این نهاد حقوق بشری هشدار داده است که خطر عادیسازی روابط با این گروه بزرگتر از هر آسیب دیگر است
دیدهبان حقوق بشر در ادامه گفته است که این جدیترین بحران حقوق زنان در جهان است که توسط کارشناسان بینالمللی بهعنوان «آپارتاید جنسیتی» محکوم شده است.
گفتنی است که جمعه گذشته هم نمایندهگان احزاب سیاسی، فعالان مدنی و حقوق بشر در یک نشست در ترکیه از جامعه جهانی خواسته بودند که در نشست آتی دوحه مطالبات مردم افغانستان را به صورت جدی مدنظر داشته باشد.
به گفته آنان، روحیه حاکم بر نشستهای دوحه تعامل یکجانبه با طالبان بوده و طرف اصلی که مردم افغانستان است، در هیچ گوشهای میز آن حضور ندارند.
این در حالی است که چند روز پیش نیز رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان بر مشارکت معنادار زنان و جامعه مدنی افغانستان در نشست سوم دوحه تاکید کرده بود.