رسانههای هندی گزارش دادند که دادگاهی شهر اللهاباد، ایالت اتراپردش هند فعالیت مدارس دینی در این ایالت ممنوع کرده و دستور داده که تمامی شاگردان این مدارس جذب مکاتب عمومی شوند و به تحصیل خود ادامه بدهند.
به نقل از رسانهها که امروز ۵ حمل، گزارش دادند؛ آمده است دادگاه، قانون سال ۲۰۰۴ را که برای مدارس اجازه میداد فعالیت کنند لغو کرده و گفته است که این قانون در تضاد با قانون اساسی سکولار هند است.
در همین حال افتخار احمد جاوید، رئیس هیآت آموزش مدارس دینی در ایالت اتراپردش هند به خبرگزاری رویترز گفته است که حکم دادگاه شهر الله آباد، برای آنان قابل قبول نیست چون بر ۲.۷ میلیون شاگرد و ۱۰ هزار استاد و ۲۵ هزار مدرسه تاثیر بد خواهد گذاشت.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، ایالت اتراپردش هندوستان یکی از پرجمعیت ترین ایالت های هندوستان به شمار میرود که حدود ۲۴۰ میلیون جمعیت دارد و یک بر پنجم نفوس انرا مسلمانان تشکیل میدهند.
طبق گزارش رویترز بر اساس دستور قاضی دادگاه دولت ایالتی موظف است که که کودکان بین ۶ تا ۱۴ سال را در تمامی موسسات تعلیمی جذب کند.
این محدویتها بالای مدارس دینی در حالی صورت میگیرد که ایالت اتراپردش بزرگترین مدارس دینی مانند مدرس دیوبند، مدرسه شهر لکنهو، را دارد که هزاران تن در آن مصروف فراگیری آموزشهای دینی هستند. در این مدارس علاوه بر شاگردان هندی دانشجویانی از کشور های افغانستان، ایران و کشور های دیگر نیز دارد که در مدرسه دیوبند، مدرسه لکهنو و مدارس دیگر این کشور مصروف آموزش دینی هستند.
قرار است انتخابات سراسری در هندوستان بین ماهای اپریل و جون برگزار شود که طبق آمار ها حزب بهارتیا جانتا، یا بیجیپی به رهبری صدر اعظم فعلی این کشور برند شود.
مسلمانان و نهاد های حمایت از حقوق بشر؛ مودی، و حزب وی را متهم به تبعیض علیه اقلیتهای قومی و مذهبی میکنند.