بازیچه ساختن احکام دینی در تغییر اوقات روز عرفه و عید اضحی یا قربان

نویسنده: دوکتور محمد یعقوب لیث صفار

پرسش این است که بازیچه ساختن احکام دینی درباره اوقات روز عرفه و عید قربان که در همه کشور های اسلامی روشن است و بالخصوص همه از طریق تلویزیون‌ها میبینند که حاجیان به عرفه می روند و مناسک خاص آن را به جا می آورند، توسط حاکمان متغلب و ملاهای چاپلوس آن‌ها چیست؟

جاهلیت عربی و بازیچه ساختن اوقات تعیین شده دینی

در قرآن کریم آیه ای مبارک است که بازیچه ساختن اوقات شرعی و تعیین شده از طرف الله متعال را افزایش در کفر می خواند. این آیه شریفه و ترجمه آن:

(إِنَّمَا النَّسِیءُ زِیَادَهٌ فِی الْکُفْرِ یُضَلُّ بِهِ الَّذِینَ کَفَرُوا یُحِلُّونَهُ عَامًا وَیُحَرِّمُونَهُ عَامًا لِیُوَاطِئُوا عِدَّهَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ فَیُحِلُّوا مَا حَرَّمَ اللَّهُ زُیِّنَ لَهُمْ سُوءُ أَعْمَالِهِمْ وَاللَّهُ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ ) التوبه: ﴿۳۷﴾

ترجمه: بی تردید به تاخیر انداختن [حرمت ماهی به ماه دیگر] افزایشی در کفر است؛ [و این بدعتی است که سردمداران کفر] کافران را به سبب آن [نسبت به ماه های حرام واقعی] گمراه می کنند، یک سال ماه حرام را حلال می شمارند و در دیگر سال آن را حرام میدانند تا با شماره ماه هایی که خدا حرام کرده هماهنگ و مطابق سازند ولی [در نهایت] آنچه را خدا حرام کرده از پیش خود حلال می کنند؛ زشتی کارهایشان در نظرشان آراسته شده و خدا گروه کافران را هدایت نمی کند.

خرمشاهی: همانا نسئى و [کبیسه کردن سال و تغییر دادن ماه حرام‏] افزایش در کفر است که کافران به آن وسیله به گمراهى کشیده مى‏شوند، زیرا در سالى آن [ماه‏] را حلال مى‏شمارند و در سالی حرام تا [ظاهرا]با شماره ماههایی که خداوند حرام گردانده است برابر کنند، بالنتیجه حرام الهی را حلال مى‏شمارند، بد کرداری هایشان درنظرشان آراسته جلوه یافته است، و خداوند خداشناسان را هدایت نمى‏کند.

خلاصه پیام آیه شریفه 

هذه الآیه من سوره التوبه وهی تبین ما کان علیه أهل الجاهلیه من تلاعب بالأحکام الدینیه، فقد کان محرما علیهم أن یقاتلوا فی الأشهر الحرم وهی: محرم، رجب، ذو القعده، ذو الحجه، فکانوا إذا أرادوا القتال فی شهر من هذه الأشهر أخَّروا حرمه القتال فیه إلى شهر آخرَ، وقد بیّن الله تعالى أن فعلهم هذا دلیل على تعمُّقهم فی الکفر والتلاعب بأحکام الشریعه.

این آیه که از سوره توبه است، عادت زشت جاهلیت عربی پیشا اسلام را تبیین می کند و آن را افزایش در کفر می خواند. آن را بازیچه ساختن احکام دینی و اوقات معین شرعی می خواند. به گونه ای که بر آنان حرام بود که در ماه های حرام با همدیگر جنگ کنند. ماه های حرام عبارت اند از: محرم، رجب، ذو القعده وذو الحجه. آنان هرگاه که می خواستند در یکی از این ماه ها بحنگند، حرمت جنگ در یکی از این ماه ها را به ماه دیگر به تاخیر می انداختند. الله متعال بیان می کند که این کار آن ها دلیل تعمق آن ها در کفر و بازیچه ساختن احکام شرعی است.

 

حال که رژیم امارت بدوی طالبانی روز عرفه و عید قربان را یک روز به تاخیر انداخته است، به چی معنی است؟

پاسخ این است که در روز اول رمضان نظر به اختلاف مطالع امکان اختلاف وجود دارد که در کشورهای گوناگون ماه دیده شود یا خیر، اما در روز عرفه و عید قربان این اختلاف از بین می رود و بسیار مشخص است.

حقیقت این است که به تاخیر انداختن روز عرفه یک نوع از نسیء و بازیچه ساختن احکام اسلامی  و اوقات شرعی جهانی اسلام است. این عمل نشانگر بدویت رژیم و جاهلیت قرن بیست و یکمی آنان است. به ویژه آنکه وزیر داخله و هیئت همراه این رژیم به حج رفته است و در آنجا عرفه و عید را در یک روز  با همه مسلمانان تجلیل می کند، اما امیرالمومنین پوشالی آن در اینجا عرفه و عید را به تاخیر می اندازد. این یک نوع مسخره سازی دین است که باعث بدنامی دین اسلام توسط این بدوی ها می شود.

ملاهایی که بخاطر خوش ساختن امیرالمومنین پوشالی و گم نام و گم چهره آنان فتوای تایید صادر می کنند، حکم کارشان چیست؟

 

فتوای این کسانی که حق را می دانند، اما برخلاف آن به خاطر خوش ساختن حاکمان فتوا می دهند، فتوای شیطانی است. الله متعال فرمود:

(یَا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلَالًا طَیِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ ) البقره: ﴿۱۶۸﴾

ترجمه: اى مردم از آنچه در زمین است‏ حلال و پاکیزه را بخورید و از گامهای شیطان پیروی مکنید که او دشمن آشکار شماست .

( نَّمَا یَأْمُرُکُمْ بِالسُّوءِ وَالْفَحْشَاءِ وَأَنْ تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ ) البقره: ﴿۱۶۹﴾

ترجمه [آن شیطان ] شما را فقط به بدى و زشتى فرمان مى‏ دهد و [وامى دارد] تا بر خدا چیزى را که نمیدانید بربندید.

حقیقت این است که تغییر اوقات شرعی از جایگاه اصلی آن خلاف عدالت و ظلم آشکار در حق دین الله متعال و گفتن چیزی است که الله متعال آن را نگفته است. پس رژیمی که چنان فتوا را داده است، یک رژیم شیطانی است، ملاهایی که از آن پشتیبانی می کنند و فتوای بر تایید آن می دهند، نیز فتوای شیطانی است.

وظیفه ما مسلمانان در برابر این عمل شیطانی چیست؟

اولین وظیفه ما رد این گونه فرمان ها و فتواهای شیطانی به صورت عالمانه از طریق فضای مجازی است.

وظیفه دوم ما گرفتن روزه روز عرفه و تجلیل روز عید در خانه های ماست.

وظیفه سوم ما در صورت توان و کم بودن خطر به گونه آشکار گفتن حق در برابر چنین رژیم و ملاهای درباری آن است.

وظیفه چهارم ما این است که مقاومت مدنی و مقاومت مسلحانه را در برابر این رژیم ادامه دهیم تا گلم آن بر چیده شود و دیگر دین خدا را به بازیچه و استهزا گرفته نتوانند. الله متعال فرمود:

(ولئن سألتهم لیقولن إنما کنا نخوض ونلعب قل أبالله وآیاته ورسوله کنتم تستهزؤون* لا تعتذروا قد کفرتم بعد إیمانکم إن نعف عن طآئفه منکم نعذب طآئفه بأنهم کانوا مجرمین [التوبه:۶۵-۶۶].

ترجمه: اگر [نسبت به اعمال ناهنجار و گفتار باطلشان] از آنان بازخواست کنی، قاطعانه می گویند: فقط شوخی و بازی کردیم! بگو: آیا خدا وآیات او و پیامبرش را مسخره می کردید؟

بگو: نسبت به اعمال و گفتارتان] عذرخواهی نکنید که [عذرخواهی شما را پایه و اساسی نیست] یقیناً شما پس از ایمانتان کافر شدید؛ اگر از گروهی از شما [که تابع و دنباله رو بودید] درگذریم، گروه دیگر را [که سردمداران برنامه های منافقانه بودند] به سبب آنکه همواره [در جامعه اسلامی] دست به جرم و خطا می زدند، قطعاً عذاب می کنیم.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=12758

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار