کنفرانس دوم فرانکفورت با مشارکت جمعی از نخبگان شیعه افغانستانی با توجه به وضعیت فاجعه بار مردم افغانستان به ویژه شیعیان تحت حاکمیت طالبان، برگزار شده بود.
این نشست روز یکشنبه ۷ اسد در شهر فرانکفورت آلمان برگزار شد که در آن با اشاره به وضعیت کنونی شیعیان زیر حاکمیت طالبان روی مقاومت و ایستادگی در برابر این گروه تاکید بیشتر صورت گرفتهاست.
در بیانیه اشتراک کنندههای نشست آمده است که جامعه شیعیان افغانستان در زیر حاکمیت طالبان از بدیهی ترین حقوق انسانی و اسلامی خود محروم هستند و این محرومیت در یک سایه برنامه هدفمند به آنها تحمیل شدهاست.
همچنین در نشست فرانکفورت گفته شده است که محدودیت های شدید و روز افزون، تمام شئون زندگی شیعیان را در افغانستان، زیر تاثیر قرار داده و آزادی های فردی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی آنها را سلب کردهاست.
شیعیان رفتار طالبان را در برابرشان غیر انسانی و اسلامی خواندند و تاکید کردند که چنین وضعیت مورد قبول هیچ وجدان آزاد نیست.
در بخشی این بیانیه آمده است که طالبان حاکمیت نامشروع و مصداق حکومت ظلمه هستند و مقاومت در برابر این گروه جایز و لازم است.
در بند دیگر بیانیه نگاشته شدهاست: «شیعیان افغانستان هم همچون سایر شهروندان آن سرزمین، حق دارند از تمام حقوق طبیعی، انسانی و اسلامی، عدالت اجتماعی حقوق شهروندی و دور از هرگونه تبعیض بهره مند باشند و برای تامین این حقوق باید چشم اندازی تعیین شود که در آن، حقوق برابر تمام مردم در سایه تحقق یک نظام سیاسی بدیل مردم سالار دیده شود»
همچنین، آپارتاید جنسیتی اعمال شده از سوی طالبان در این نشست محکوم شده و تاکید شده که زنان افغانستان از هرگونه حقوق انسانی برابر، بهره مند باشند.
اشتراک کنندگان تصریح کردند: «کسانی که تا کنون به نام شیعیان افغانستان مدعی نمایندگی از آنها بوده اند، در فقدان یک مکانیزم منطقی و به صورت خود خوانده، نمی توانند از شیعیان نمایندگی کرده و از سوی آنها در مورد حقوق شان با طالبان یا هرکس دیگر معامله کنند»
شرکت کنندگان ضمن قدردانی از جامعه جهانی بهخاطر به رسمیت نشناختن طالبان و از این نهاد خواستند که تعامل با طالبان را به پایینترین سطح برساند.