از دو دور مقاومت تا شهادت؛ شهید فرمانده عبدالعزیز وفا کی بود؟

دگروال عبدالعزیز وفا فرزند رضا بخش پنجشیری، درسال ۱۳۵۴ در ولسوالی نهرین ولایت بغلان دیده به جهان گشود. شهید وفا تحصیلات ابتدایی خویش را در ولایت پنجشیر به اتمام رسانید.

تجاوز قشون سرخ بر افغانستان، هم‌زمان با دوره ابتدایی تحصیلات این فرمانده بود که منجر به توقف ادامه تحصیلات‌اش شد. او پس چند سال یعنی در عنفوان نوجوانی به صف مجاهدین تحت رهبری قهرمان ملی کشور شهید احمد شاه مسعود پیوست، موصوف در جهت پیروزی مجاهدین از هیچ‌گونه سعی و تلاش دریغ نورزید و در این راه زحمات زیاد را متقبل شد و هم‌چنان در زمان دولت اسلام در صفوف ارتش ایفای وظیفه می‌کرد.

پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان و شکل‌گیری مقاومت(اول)، او به  حیث یکی از فرماندهان قهرمان ملی کشور شهید احمد شاه مسعود در نقاط مختلف کشور از جمله: بغلان، کندز، تخار، پروان، کاپیسا و سایر مناطق کشور در دفاع از وطن، علیه گروه مزدور طالب دوشادوش ضًضضهمسنگران خود ایفای وظیفه نمود.

پس از شکست طالبان و شکل‌گیری نظام جمهوریت فرمانده وفا در چوکات وزارت داخله در سمت‌های مختلف ایفای وظیفه نمود و غرض فراگیری دروس نظامی به چندین کشور از جمله هند و انگلستان، از طریق بورسیه‌های نظامی معرفی شد و بعد از اتمام دروس نظامی موصوف در سمت‌های گوناگون منجمله: فرمانده کندک مرکز تعلیمی قول اردو ۲۰۵ اتل، فرمانده کندک ولسوالی پنجوایی کندهار و در ولایات هلمند، فراه، هرات، غور، ارزگان و کابل شجاعانه و با اراده فولادین از تمامیت ارضی و نوامیس ملی در برابر دشمنان قسم خورده این سرزمین  دفاع نمود و از خود کارنامه‌های درخشانی را  به‌جامانده است.

فرمانده وفا در واپسین روزهای سقوط جمهوریت به حیث قوماندان کندک ولسوالی پنجوایی ولایت کندهار مصروف اجرای وظیفه بود و تا  آخرین لحظات دست از مقاومت در مقابل گروه جهل (طالبان) بر نداشت.

پس از سقوط جمهوریت فرمانده وفا بنابر دعوت امرالله صالح باکمال میل و استقبال از دعوت او به تاریخ ۲۶ اسد ۱۴۰۰ خورشیدی از کابل راهی پنجشیر شد و متعاقبا با بزرگان جبهه  مقاومت ملی دیدار و گفت‌وگو نمود. بعد از گذشت چند مدتی، جلسه‌ی تحت رهبری احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی و سایر اعضای جبهه دایر گردید که در جلسه یاد شده فرمانده وفا را به صفت آمر جبهات ولسوالی‌های نهرین، جلگه و برکه ولایت بغلان تعیین کردند.
پس از این جلسه فرمانده وفا پنجشیر را به مقصد اندراب‌ها ترک کرد و مدتی کوتاهی را با جنرال غنی اندرابی از فرماندهان جبهات اندراب‌ها در آنجا سپری نمود و سپس راهی زادگاه‌اش قریه (پنجشیری‌ها) ولسوالی نهرین ولایت بغلان گردید، موصوف پس از رسیدن به زادگاهش با مردم چهار  حوزه نهرین‌ها و سایر نقاط مختلف ولسوالی‌های سه گانه نهرین‌ها دیدار نمود و مردم را برای مقابله با گروه خون آشام طالب تشویق و ترغیب نمود و یک جمع از مردم آزاده‌ی دیار نهرین، جلگه و برکه با وی پیوستند و فعالیت‌های  مسلحانه‌ی چریکی را بر ضد دشمن آغاز نمودند.
با فرا رسیدن فصل سرمای زمستان و با نبود اعاشه و اباته، تجهیزات نظامی و… در کوه‌های سر به فلک و پر از برف، شب و روز را با یک عالم مشکلات و سختی‌ها پشت سر گذشتاند.

سر انجام شهید فرمانده وفا به تاریخ ۱۰ جوازی ۱۴۰۱، در دره پنجشیری‌های ولسوالی نهرین در نتیجه یک حمله تهاجمی دشمن با همکاری جاسوس‌های داخلی بعد از چندین ساعت مقاومت و جنگ رو در رو با یاران وفادار و مخلص‌اش شهادت رسیدند.

روح‌شان شاد و یادشان جاودان باد

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=13048

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار