هیلاری پاور، از مسئولان دیدبان حقوق بشر قطعنامه تازه شورای حقوق بشر سازمان ملل را ناکامی دیگر برای این شورا خوانده و گفته است که بهرغم درخواستهای مکرر گروههای حقوق بشری، این شورا میکانیسمی برای پاسخگویی طالبان به علت نقض حقوق بشر ایجاد نکرد.
پاور روز پنجشنبه، ۱۹ میزان، در صفحه ایکساش نگاشته است که با وجود درخواستهای مکرر گروههای حقوق بشری، این قطعنامه میکانیسمی را برای پاسخگویی در مورد بدرفتاریهای شدید طالبان در افغانستان، از جمله ظلم سیستماتیک این گروه بر زنان و دختران افغانستان، ایجاد نمیکند
شورای حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه، ۱۸ میزان، با تصویب قطعنامهای، نقض گسترده حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان را محکوم و بر نیاز به پاسخگویی و حمایت از اقلیتها و گروههای آسیبپذیر تاکید کرد.
در این قطعنامه آمده است: «در مورد وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در افغانستان، به ویژه تداوم نقض سیستماتیک حقوق زنان و دختران، اعدامهای فراقانونی، بازداشتهای خودسرانه، کوچ اجباری، بدرفتاری با زندانیان و مجازات دسته جمعی ابراز نگرانی شدهاست.»
شورای حقوق بشر در قعطنامه تازه خود ضمن تمدید ماموریت ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل از او خواسته است که در جلسه آینده گزارشی در خصوص «قانون امر به معروف و نهی از منکر» گروه طالبان ارائه کند.
انتقاد این عضو دیدبان حقوق بشر از قطعنامه شورای حقوق بشر در حالی مطرح میشود که چهار کشور غربی از جمله «آلمان و کانادا»، تهدید کردهاند که از طالبان به علت نقض گسترده حقوق زنان به دادگاه بین المللی دادگستری شکایت میکنند.
هیلاری پاور گفته است که شورای حقوق بشر فرصت تامین عدالت و رسیدگی به بدرفتاریهای شدید در افغانستان را هنوز از دست نداده و باید تا دیر نشده است، اقدام جدیتر کند با محکوم کردن و ابراز نگرانی کردن نمیتواند که طالبان را پاسخگو کند.
در همین حال، دادگاه بین المللی کیفری نیز در حال بررسی نقض حقوق بشر در افغانستان است که میتواند منجر به دستگیری مقامهای طالبان متهم به نقض حقوق بشر شود.