استفاده ابزاری گروه طالبان از یوتیوبران زن در افغانستان

نویسنده:  یحیی فیضی 

پس از قدرت گیری دوباره‌ی گروه طالبان در آگست ۲۰۲۱ زنان و دختران از تمام مشاغل دولتی و غیر دولتی از سوی این گروه محروم شدند.
گروه طالبان به‌عنوان یک گروه افراطی در مخالفت کامل با ارزش‌های جامعه انسانی درب مکاتب و دانشگاه ها را به روی زنان و دختران بسته‌اند و به آنان اجازه تحصیل، کار و حتی‌ گشت و گذار را نمیدهند.
این گروه به تکرار مدعی شده‌اند که شرایط در افغانستان برای کار و تحصیل زنان مساعد نیست و برای زنان حق فراتر از ماندن در خانه و رسیدگی به کارهای خانه قایل نیستند.
رهبران گروه طالبان بارها از تریبیون های رسمی و غیر رسمی در افغانستان اعلام کرده‌اند که هیچ زنی حق بیرون شدن از خانه و یا سفر کردن بی‌محرم شرعی را ندارد. در پندار و افکار این گروه زن آئینه شیطان است و با دیدن آن مردان تحریک می‌شوند.
اما آن‌سوتر به زنانی که ابزار تبلیغاتی طالبان هستند از سوی این گروه اجازه فعالیت و کار بدون قید و شرط داده می‌شود.
طالبان از برخی دختران در شهر‌ها به عنوان یوتیوبر به نفع خود استفاده می‌کنند و برای این گروه مهم نیست که دختران در کجا بروند چی‌بگویند و کجا می‌روند و باچه کسی حرف بگویند، فقط کافی است که از طالب توصیف کنند و جنایات این‌گروه را لایه پوشی کنند.
نشریه بین المللی هند اکسپرس با نشریه گزارشی از افزایش یوتیوبران زن در افغانستان خبر داده و گفته است که زنان در این کشور پس از ممنوعیت از مشاغل دولتی و غیر دولتی و حضور در اجتماعات از سوی گروه طالبان رو به فعالیت یوتیوب آورده اند و در آمدهای ۵۰۰تا۲۰۰۰ هزار دالری نیز دارند.
از آن‌جای‌که فعالیت در یوتیوب در سطح که در آمد داشته باشد نیازمند مجوز است و گروه طالبان، هوشیارانه از این نکته سود می‌برند و مجوز را مشروط به فعالیت به نفع این گروه از سوی زنان یوتیوبر، برای آنان صادر می‌کنند.
طالبان در برابر صدور مجوز از زنان یوتیوبر می‌خواهند که سیاه‌های این گروه را سفید نمایی کنند و شرایط نا مناسب مردم در افغانستان را گل و بلبل به تصویر بکشند انگار که در این جغرافیا هیچ مشکل وجود ندراد و طالبان به تمام مشکلات زندگی مردم در رسیدگی می‌کنند.
زنان و دختران افغانستانی که راه و چاره دیگری برای شان باقی نمانده است و برای تامین مخارج زندگی شان شدیداً به پول نیاز دارند و هر گونه شرایط گروه طالبان را برای کسب مجوز با دل ناخوش می‌پذیرند و در تمام فعالیت های که انجام میدهند تبلیغ به نفع طالبان و تامین منافع این گروه را در اولویت برنامه های شان قرار میدهند تا بتوانند راحت به کارشان ادامه دهند.
طالبان به آن‌عده زنان ودختران که برای تامین منافع این گروه در رسانه ها به‌ویژه یوتیوب فعالیت می‌کنند علاوه بر این‌که به آنان مجوز صادر می‌کنند اجازه‌ی حضور برای آنان در شهرها در میان مردم را نیز میدهند و این مورد باورهای متناقض این گروه را نشان میدهند که طالبان ثبات فکری ندارند و از هر پدیده‌ی در امر رسیدن به هدف شان استفاده ابزاری می نمایند.
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=11822

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار