ادامه دشمنی طالبان با زنان؛ دختران همچنان از تعلیم و تحصیل محروم اند

نویسنده: لاوین

بر اساس آن‌چه در رسانه‌ها اعلام شده است، دانشگاه کابل که از دوسال‌ونیم به این‌سو زیر سلطه طالبان قرار دارد، گفته است که درس‌های حضوری دانشجویان این دانشگاه روز سه‌شنبه، ۱ حوت سال روان خورشیدی آغاز یافته است، بدون آن که از حضور و عدم حضور زنان و دختران یادی کرده باشد و در مورد آن چیزی گفته باشد.

‏‎طالبان پس از رسیدن به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ ابتدا دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند. با منع شدن دانشگاه‌ها به روی دختران یکبار دیگر زنان و دختران به غم و اندوه نشستند. طالبان به فراموشی رفته بودند با منع کردن دانشگاه‌ها به‌روی دختران طالبان یکبار دیگر تیتر رسانه‌های جهان شدند در حالی‌که جنگ اوکراین همه را درگیر خود کرده بود و طالبان کمتر در رسانه‌ها بحث می‌شدند.

‏‎در حالی که همه دختران امیدوار بودند که طالبان دروازه‌های مکاتب را به روی دختران باز خواهند کرد، این گروه در اقدام دیگر در ماه دسمبر سال ۲۰۲۲  زنان و دختران را از تحصیل در دانشگاه‌ها و کار در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی منع کردند.

افغانستان به تنها کشوری در جهان مبدل شده است که زنان و دختران آن اجازه آموزش و تحصیل ندارند. بستن درب دانشگاه‌ها و مکاتب به روی دانش‌آموزان و دانشجویان دختر، ریشه‌ی عقیدتی و فرهنگی دارد منظورم از ریشه‌ی فرهنگیِ ممنوعیتِ رفتن به مکتب و دانشگاه، همان فرهنگ قبیلوی و غیرت افغانی است و مقصدم از ریشه‌ی عقیدتی ممنوعیت، روایات و احادیثی است که تأکید بر بودن زنان در خانه دارد مردان عقیدتی به این باور استن که شنیدن صدای پای زنان شان در بیرون از خانه گناه است، این فکر در میان جامعه و قبایل پشتون بیشتر از دیگر اقوام افغانستان است و طالبانِ در قدرت و تصمیم‌گیری ریشه‌ای پشتونی اند؛ امیرالمومنین ایشان هم پشتون است و فرمان ممنوعیتِ رفتن دختران به مکتب، آموزشگاه و دانشگاه را او صادر کرده است؛ دختران هر کشوری تنها برای با سواد شدن تحصیل نمی‌کنند، بلکه تحصیل می‌کنند تا در آینده کشور شان  نقش ارزنده داشته باشند. ممنوعیت دختران از دانشگاه‌ها یک فاجعه‌ای بزرگ و ننگین است به رژیم طالبانی. طالبان باید از زن ستیزی خود دست بکشند و در این مورد تجدید نظر کنند.

برای دختران ادامه تحصیل مهم است تحت هر شرایطی که باشد. طالبان بخاطر عقیده‌ی مرد سالاری که دارند نمی‌خواهند زنان تحصیل و کار کنند زنان و دختران خراسان افغانستان برای نسل جدید مبارزه می‌کنند و تسلیم یک گروه زن ستیز نمی‌شوند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://paigah-news.com/?p=10684

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

آخرین اخبار